تولید الکتریسیته توسط شکلات
به تازگی جمعی از مایكروبایولوژیست ها در یكی از دانشگاههای انگلیس یكی از باكتری های موجود در شكلات را كه از شكر تغذیه می كند به وسیله اضافات شكلاتهای یك كارخانه پرورش دادند و سپس یك باطری هیدروژنی را با هیدروژن تولید شده از فعالیت باكتری ها شارژ كرده و ثابت كردند كه می توان از شكلات انرژی الكتریكی دریافت كرد.
این تیم تحقیقاتی باكتری اسچریچیا كولی (Escherichia coli) موجود در شكلات را با كارامل رقیق شده تغذیه كردند، باكتری مورد نظر شكر را مصرف و هیدروژن تولید كرد.
سپس محققین هیدروژن حاصل شده از باكتری را برای شارژ یك باطری هیدروژنی استفاده كردند و باطری هیدروژنی نیز پس از شارژ الكتریسیته كافی برای راه انداختن یك دستگاه خنك كننده كوچك را تولید كرد.
این كشف تازه راه مصرف فوق العاده ای را برای استفاده از اضافات و زایده های كارخانه های شكلات سازی ایجاد خواهد كرد.
جالب اینجاست كه كار این باكتری تنها با یك بار مصرف شكر و تولید هیدروژن تمام نمی شود و می تواند همچنان درعرصه تامین سوخت هیدروژنی فعال باشد. دانشمندان باكتری را در ظرف مخصوصی حاوی هیدروژن و مایع زاید حاصل شده از روند تبدیل شكر به هیدروژن قرار می دهند و دوباره آنزیم تولید كننده هیدروژن را در آنها فعال میكنند.
محققین برای استفاده مجدد از باكتری ها ، گاز هیدروژن را به الكترون های تشكیل دهنده آن تجزیه می كنند سپس الكترون های تولید شده را با الكترون های فلز پلادیوم در محلول هیدروژن و مایع زاید حاصله از فعالیت باكتری ها قرار می دهند تا الكترون ها با هم واكنش شیمیایی انجام دهند.
این واكنش موجب می شود تا پلادیوم از محلول جدا شده و به باكتری بچسبد و در پی این عمل باكتری برای استفاده مجدد حفظ می شود.